Delikatesy z Moravy

V nabídce naší vinotéky najdete také vybrané delikatesy z Moravy.

chut_moravy_svatojanske_orechy

Svatojánské ořechy

Svatojánské ořechy

Tato “zapomenutá“ moravská delikatesa je vyrobena podle původní, 100 let staré receptury. Mladé vlašské ořechy sklízené na svatého Jana jsou naloženy do nálevu ze směsi sirupu a lahodného koření.

Na plátky nakrájené ořechy překvapí svou jemně delikátní chutí podávané jak samostatně tak i například v kombinaci s čerstvými sýry.

Vinné želé

Červené vinné želé je delikatesa vyrobená z kvalitního moravského vína odrůdy Svatovavřinecké dle domácí receptury vinaře. Zaujme svou jemnou originální chutí a hladkou strukturou, která umocní pocit nevšedního gurmánského zážitku.

Želé výborně vynikne v kombinaci se sýry s modrou plísní, měkkými sýry ale i čerstvým bílým pečivem namazaným máslem. Skvěle se také hodí ke zvěřině nebo krůtě.

chut_moravy_zahrada_vinne_zele

Vinné želé

chut_moravy_pralinky

Pralinky „Nebe v hubě“

Pralinky „Nebe v hubě“

Limitovaná kolekce pěti druhů výtečných pralinek, v nichž se dokonale snoubí chutě vybraných moravských delikates a hořké čokolády.

Hustopečský marcipán – pravý marcipán z proslulých hustopečských mandlí.
Svatojánské ořechy
Ořechový marcipán
Červené vinné želé

Olej z hroznových jader

Tento “zázračný“ olej je lisován za studena mechanickou cestou, čímž si zachovává všechny své jedinečné vlastnosti. Jako jediný olej obsahuje látku Procyanidin (OPC) – nejsilnější antioxidant (50x silnější než vitamín E). Ta působí blahodárně na organismus a je výraznou prevencí proti onemocnění srdce, rakoviny a mnoha dalších „civilizačních“ chorob.

Olej je výborný jak ve studené tak i teplé kuchyni. Lze ho použít do salátů i na něm smažit a to až do teploty 188°C. Díky své sytosti a výrazné chuti se používá v malém množství s výrazným efektem.

chut_moravy_zahrada_hroznovy_olej

Olej z hroznových jader